Informatie over de HKG

Hopmankippers groep Zwolle - Informatie

De Hopman Kippersgroep is een eigentijdse (protestants christelijke) scoutinggroep met wekelijks een gevarieerd en compleet spelaanbod voor meer dan 100 jeugdleden tussen de 5 en 25 jaar. Deze activiteiten worden voorbereid en uitgevoerd door een team van enthousiaste leidsters en leiders.

De leiding zorgt voor activiteiten voor de jeugdleden. De stichting 'Scouting Hopman Kippers Zwolle' draagt er zorg voor dat de jeugdleden & leiding kunnen werken met goed materiaal en dat de leden opkomsten kunnen draaien in een eigen clubgebouw. Het stichtingsbestuur waakt over de financiële positie van de groep en heeft tevens het gebouwbeheer & -exploitatie onder haar hoede.

Onze scoutinggroep is aangesloten bij Scouting Nederland, de grootste jeugd- en jongerenorganisatie (120.000 leden) van Nederland. Onze scoutinggroep is één van de tien scoutinggroepen in Zwolle. Samen met nog ongeveer 20 groepen uit de omgeving van Zwolle vormen we de regio 'Overijsselse Vechtstreek'.

Signatuur

Onze scoutinggroep is van oorsprong een gereformeerde scoutinggroep. Tegenwoordig hebben we jeugdleden op onze scoutinggroep zitten die zo'n beetje alle kerkelijke stromingen vertegenwoordigen. Onze groep is dus aan te merken als een protestants christelijke. We zijn dus een christelijke groep maar dat houdt NIET in dat we niet-christelijke mensen weigeren op onze groep. Integendeel, iedereen is van harte welkom! Er is één 'maar': we verlangen wel van onze leden en leiding dat ze elkaars normen en waarden accepteren.

Hoe merk je nou dat we een christelijke groep zijn?
Bij elke opkomst is er aan het begin en eind van de opkomst een moment van stilte. De Scouts, Explorers en Roverscouts gaan meestal van zaterdag tot zaterdag op zomerkamp. Tijdens hun kamp gaan ze 's zondags naar de kerk of houden ze een moment van stilte. Ook is het programma voor die dag aangepast. Bij de speltakken bevers, kabouters en welpen speelt voorgaande niet; ze gaan meestal vrijdags & zaterdags op kamp (bevers) of van maandag t/m vrijdag (kabouters en welpen). Bij de jongste speltakken wordt er voor en na het eten gebeden en 's avonds voor het slapen gaan.

Christelijke (protestants) scoutinggroepen in Zwolle
In Zwolle zijn er drie christelijke scoutinggroepen. Naast onze scoutinggroep hebben ook de Indabagroep uit Zwolle-Zuid (Thorbeckelaan, tegen het spoor aan bij de fietstunnel) en Renatum 57 (Geert Grootestraat 9-11 in de wijk Dieze-Oost) de christelijke identiteit. De drie groepen zijn mooi verdeeld over Zwolle. Onze groep zit in het noorden/westen van de stad; de Indabagroep bestrijkt het oostelijk en zuidelijk gedeelte van Zwolle & Renatum 57 zit daar mooi centraal tussen. Er is dus altijd wel een christelijke scoutinggroep bij je in de buurt. Zoek je een christelijke scoutinggroep en woon je niet zo dicht bij onze scoutinggroep dan ben je natuurlijk van harte welkom bij onze groep maar het is natuurlijk altijd handig als je scoutinggroep dicht in de buurt zit. We bevelen in zo'n situatie de Indabagroep of Renatum 57 aan.