Adres Hopman Kippersgroep Peterskampweg 10 Lid worden Word lid

Hopman Kippersgroep

Bij de Hopman Kippersgroep worden elke week door enthousiaste leidingteams leuke activiteiten georganiseerd voor de jeugdleden tussen de 5-25 jaar. De groep is een vereniging en heeft een bestuur die de leiding ondersteunt en de randvoorwaarden als de het gebouw en de financiƫn verzorgt.

De HKG is een van de 9 scoutinggroepen in Zwolle. Samen met nog een heel aantal scoutinggroepen uit de omgeving vormen we de Regio Overijsselse Vechtstreek.

Christelijk

De HKG is een christelijke scoutinggroep. Dit merk je op verschillende manieren. Allereerst doordat de opkomsten, maar ook maaltijden worden begonnen met een moment van stilte. Ook kun je dit merken aan het feit dat er geen opkomsten worden georganiseerd op zondagen. Een uitzondering hierin is het zomerkamp van de (Girl-)Scouts en Explorers, deze vindt plaats van zaterdag-zaterdag. Op de zondag wordt dan een moment van stilte gepland, of een bezoek aan een kerkdienst.

We zijn niet de enige christelijke scoutinggroep in Zwolle. Er zijn nog twee andere; de Indabagroep in Zwolle-Zuid en Renatum 57 in Dieze-Oost. Zoek je een christelijke scoutinggroep en woon je niet zo dicht bij onze scoutinggroep dan ben je natuurlijk van harte welkom bij onze groep maar het is natuurlijk altijd handig als je scoutinggroep dicht in de buurt zit.