Scouts Jongens

Voor wie?
Scouts zijn jongens in de leeftijd van 11 tot 15 jaar.

Spelaanbod
Veel programmaonderdelen worden uitgevoerd in patrouilles (groepjes). Tijdens de opkomsten leren de scouts samen te werken en verantwoordelijkheidsgevoel te ontwikkelen. De patrouilles worden aangestuurd door de 2 oudste jongens, het kader genoemd. Met de scouts zijn we voornamelijk veel buiten. Programma onderdelen kunnen zijn:
-    Pionieren, koken, kaart & kompas, hikes, vlotvaren, sport & spel, banenbouw en nog veel meer.

Buiten de reguliere programmering om krijgen de scouts de gelegenheid om technieken die ze tijdens een (instructie)opkomst hebben geleerd af te tekenen. Incidenteel worden hier speciale opkomsten voor ingeruimd. Als een scout een door de leiding vastgestelde reeks van activiteiten en technieken heeft afgetekend mag hij een vaardigheidsinsigne (bijvoorbeeld insigne houthakker) op zijn scoutfitblouse dragen.

Programmatijden
De scouts hebben elke zaterdag opkomst van 14.00 uur tot 17.30 uur. Dit zijn de officiële opkomsttijden. Hebben we de gehele dag een opkomst of een weekendkampje dan staan de afwijkende tijden vermeld op het programmaoverzicht op deze site.
Openen en sluiten
Dit doen we door aan het begin van de opkomst de Nederlandse vlag te hijsen en de wet op te lezen. Na de opkomst strijken we de vlag. Het openen en sluiten doen we allemaal in complete scoutfit. Daarnaast bidden we voorafgaand en na afloop van de opkomst.