Adres Hopman Kippersgroep Peterskampweg 10 Lid worden Word lid

Scouts jongens

De Scouts doen allerlei activiteiten door het jaar heen. Voorbeelden hiervan zijn; primitief koken en bakken, tochten lopen, pionieren en nog veel meer. Zo zijn er elk jaar insigneopkomsten waarbij je insignes(badges) kunt verdienen voor bijvoorbeeld: vuur maken, pionieren, koken of een van de vele andere scoutingvaardigheden. Ook zijn er patrouillewedstrijden. Hierbij komen altijd echte scouting technieken aan bod zoals tenten opzetten en pionieren, maar ook creatieve elementen zoals kostuums maken en het schrijven van een logboek. Wanneer je patrouille deze wedstrijd wint, mag deze naar de regionale scouting wedstrijden (RSW).

Werken in patrouilles

De Scouts werken met patrouilles, groepjes van 5 tot 8 scouts, die worden geleid door een patrouilleleider (PL) en assistent-patrouilleleider (APL). De PL heeft de leiding over zijn patrouille tijdens bijvoorbeeld een dagtocht. De APL vervangt de PL als deze afwezig is en ondersteund hem wanneer nodig. De patrouilles blijven in principe het hele jaar hetzelfde. Door in patrouilles te werken, leren de Scouts goed samen te werken en de eigen verantwoordelijkheid te nemen. Het kader (alle PL’s en APL’s samen) heeft ook om de week een overleg met de leiding over de stand van zaken binnen de groep, waarin het kader ook de mogelijkheid heeft om de leiding van feedback te voorzien. Dit overleg noemen wij troepraad.

Afbeelding

Wanneer?

De Scouts hebben opkomst op zaterdag van 14.00-17.00 uur op ons clubgebouw de Grote Beer. Deze tijden en de locatie kunnen afwijken bij een bijzonder programma of een weekendkampje. Dan wordt dit in de agenda op de site gezet.

Zomerkamp

In de eerste week van de zomervakantie gaan de Scouts op zomerkamp. Het wordt gehouden op een kampeerterrein ergens in Nederland. Tijdens het kamp wordt er geslapen in tenten en worden er allerlei activiteiten gedaan. Dit zomerkamp duurt van zaterdag tot zaterdag in de eerste week van de zomervakantie.

Logo speltak
11 tot 15 jaar
Jongens

Opkomst op zaterdag

van 14.00 tot 17.00 uur

Aankomende opkomsten
scouts jongens
vrijdag 3 december 2021, Vrijdagavond 20:00 tot zaterdagmiddag 12:00

Sinterklaasweekendkamp, voor info zie mail

scouts jongens
zaterdag 11 december 2021, 14:00 tot 17:00

Luctor et emergo

scouts jongens
vrijdag 17 december 2021, 19:30 tot 22:00

Komt allen tezamen

scouts jongens
zaterdag 1 januari 2022, Geen opkomst

Kerstvakantie

scouts jongens
zaterdag 8 januari 2022, Geen opkomst

Kerstvakantie

Bekijk hele agenda

Onze speltakken

Bekijk ook de andere speltakken!