Adres Hopman Kippersgroep Peterskampweg 10 Lid worden Word lid

Klussen met de HKG

Waar zoveel wordt gespeeld en geleefd als bij de HKG, daar is onderhoud nodig! Daarom worden ouders van leden actief betrokken bij het onderhoud van het gebouw, terrein en materialen. De HKG pakt het onderhoud structureel door middel van een aantal onderhoudsklussen zoals schoonmaken, grasmaaien, ramen wassen, schilderen, etc.

Dit is in het leven geroepen om de druk op onze leiding niet te verhogen met extra klussen. Zo kan bij de leiding de speltak en spelaanbod prioriteit blijven. Om dit te kunnen waarborgen is gekeken naar hoe andere scoutinggroepen en bijvoorbeeld basisscholen dit doen. Toen bleek de oplossing; inzet van ouders om kwaliteit te kunnen bieden!

Elk nieuw lid ontvangt een blauw klussenformulier waarop aangegeven kan worden welke klus de voorkeur heeft. We gaan uit van 2 keer een klus per jaar per gezin. Mocht u vaker willen helpen dan die twee keer, dan is dat uiteraard prima.

We beseffen ons dat we een deel van uw kostbare tijd vragen op te offeren voor de hobby van uw zoon en/of dochter. We hopen ook dat u inziet dat het besturen van onze groep op een veilige en hygiënische manier niet langer mogelijk is zonder uw hulp.

Onderhoud gebouw en materiaal

Wanneer u zich voor deze vorm van klussen met ouders opgeeft, zult u zich bezighouden met kleine herstelwerkzaamheden, het verven van bijvoorbeeld kozijnen en deuren, het in de was zetten van vloeren, etc.

U wordt 2 keer per jaar ingepland (tenzij u aangeeft vaker te willen klussen). U ontvangt het jaarrooster van Esther Overkleeft, de coördinator van klussen met ouders

Onderhoud terrein

Wanneer u zich voor deze vorm van klussen met ouder opgeeft, zult u zich onder andere bezighouden met het onderhouden van al het groen dat zich op het terrein bevindt.

U wordt 2 keer per jaar ingepland (tenzij u aangeeft vaker te willen klussen). U ontvangt het jaarrooster van Esther Overkleeft, de coördinator van klussen met ouders.

Schoonmaak de Grote Beer

Eén keer per maand, met uitzondering van de maand augustus, wordt het gebouw schoongemaakt. Bijvoorbeeld de keuken, ramen lappen, handdoeken wassen etc.

U wordt 2 keer per jaar ingepland (tenzij u aangeeft vaker te willen schoonmaken). U ontvangt het jaarrooster van Esther Overkleeft, de coördinator van klussen met ouders.